Blonde d’Aquitaine rundvlees
SMAAKVOL ONGEACHT HOE JE HET BEREIDT
Het Blonde d’Aquitaine-ras. Het vlees is van de hoogste kwaliteit; mals, fijndradig en smaakvol, en de dieren vervetten minder snel. Heerlijk vlees.
Geboren en getogen in België en Frankrijk
Onze runderen komen van origine uit de Franse regio Aquitanië. De kalfjes worden gemakkelijk geboren zonder keizersnede en veelal in de weilanden van de Belgische Ardennen grootgebracht. Hier is lekker veel ruimte om te spelen en bij hun moeder grootgebracht te worden. Als laatste deel komen ze naar Nederland waar ze de afmest fase in gaan, met zorgvuldig afgemeten voeding.
Onze slagers kiezen de beste kwaliteit
Elk stuk rundvlees dat we verkopen is met de hand gesneden en 21 dagen gerijpt om de optimale malsheid en de rijkste smaak mogelijk te maken. Het vak slager is door Patrick van vader op zoon gegaan.
Met gras gevoederd en met graan afgewerkt
Het grootste deel van hun leven krijgen ze gras en vervolgens in Nederland gedurende minimaal een half jaar een voeding van een mengsel van gras , graan en mais. We werken samen met onze partnerboerderijen om gedurende het hele proces voor het vee te zorgen en om stress te minimaliseren, de levenskwaliteit te verhogen en een duurzaam proces te creëren dat het beste rundvlees genereert. Uiteindelijk zorgt het graan voor een lekkere vet marmering in het vlees
Geboren en getogen in Oostenrijk
De Oostenrijkse Simmentaler stamt af van rassen uit de Middeleeuwen. De naam Simmentaler verwijst naar het gebied waar ze oorspronkelijk vandaan komen: de Simme Valei in Zwitserland. In Oostenrijk wordt het ras ook vaak Fleckvieh genoemd.
Dit vlees bevat van nature veel smaak
De Simmentalers zijn runderen die opgroeien in de Oostenrijkse Alpen waar ze zich naar hartenlust voeden met veel (berg)kruiden, grassen en bloemen. De dieren hebben op hellingen gelopen waardoor het vlees “karaktervol” is. Aan het welzijn van de dieren word veel aandacht geschonken. Het vlees heeft een mooie vetbedekking, fijne structuur en goede vet marmering en is afkomstig van koeien die minimaal 3 jaar oud zijn (twee keer gekalfd hebben) en zeer extensief gehouden zijn (langzaam groeien).
Simmentaler rundvlees
HAAL DE ALPEN IN HUIS
Het Simmental rund staat bekend als echt vleesras. Het heeft een lichte marmering die bij het bereiden van het vlees voor een uitgebalanceerde unieke smaak zorgt.
Beter dan (zogenaamd) biologische kip
OMDAT BIOLOGISCH NIET VEEL MEER BETEKENT
Ons kippenvlees is zoals het hoort te smaken, geen kiloknallers of plofkippen!
Beter dan biologisch
Biologische kip in de winkel is niet zo lekker als je denkt. Het label “Biologisch” verwijst eigenlijk alleen naar het voer dat de kip in zijn leven eet. We gaan verder dan voer om het hele proces beter te maken dan de biologische standaard, daarom blaast onze kip mensen omver met de smaak van vroeger! Deze kip heeft een stevige bite.
In verschillende snitten gesneden
Onze kip wordt uitgesneden en alle delen separaat geleverd, zodat u geen extra snijwerk hoeft te doen. In elk pakket is naast alle losse delen ook een hele kip, die je zo als beer-can-chicken op de BBQ kan zetten of lekker in oven in zijn geheel kan bereiden.
Erfgoed ras
De kruising van Berkshire en Tibor komt het dichtst in de buurt van de perfectie van varkensvlees die je kunt krijgen. Elke snit heeft de fijnste marmering van erfgoedrassen die al generaties lang gewild varkensvlees produceren. Al ons varkensvlees wordt gekweekt op familieboerderij de Ruigenvelden met uitstekende tradities. Elk detail van het buitenterrein is gemaakt om het beste leven voor elk varken te creëren, wat leidt tot heerlijk en duurzaam varkensvlees dat je met trots kunt kopen.
Menselijk opgevoed
Op de boerderij zijn hulpboeren met een verstandelijke beperking die dagelijks meehelpen met de verzorging van de varkens. Zo krijgen de varkens extra veel zorg en aandacht.
Ongeëvenaarde kwaliteit
We selecteren ons varkensvlees vanwege zijn hoge marmering, diepe kleur en consistente maatvoering. Deze eigenschappen zorgen voor smaak en malsheid.
Buitengewone varkens
MET DE SMAAK VAN VROEGER
Overheerlijk mals en sappig varkensvlees waarbij de speklaag 3x zo dik is als andere rassen. Ervaar de smaaksensatie nu zelf!